Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Χανει το facebook ο Ζουκερμπεργκ;


Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ


Όταν στις 17 Μαΐου το facebook μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι επενδυτές τους έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά εκατομμυριούχοι κυριολεκτικά. Εκείνη την ημέρα, η τιμή της μετοχής του facebook είχε εκτιναχθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στα 42 δολάρια, έναντι της τιμής εισαγωγής των 38 δολαρίων.
Ποιος περίμενε όμως τρεις μήνες μετά, η εταιρεία έχει χάσει τη μισή αξία της. Τώρα δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη στον άνθρωπο έφερε το facebook στη ζωή μας, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ουσιαστικά του δείχνουν το δρόμο της εξόδου. «Το facebook χρειάζεται απελπισμένα έναν νέο ηγέτη που δεν φορά κουκούλα στη δουλειά του», τονίζει ο δημοσιογράφος του MSNBC Τζο Σκάρμπορο και προσθέτει «αναρωτιέμαι πότε θα βρει κάποιος τα κότσια να πάει να του πει ότι πρέπει να παραιτηθεί. Αυτός ο τύπος είναι καταστροφή ως διευθύνων σύμβουλος».
Η κατρακύλα της μετοχής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου εκτόπισε τον ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τον κατάλογο των δέκα πλουσιότερων επιχειρηματιών τεχνολογίας στον κόσμο, που δημοσιεύει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg. Πριν από την πτώση η περιουσία του είχε αποτιμηθεί στα 19 δισ. δολάρια. Σήμερα μετά βίας φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια.

Πηγή:thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top