Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πυρετωδεις προετοιμασιες για το Φεστιβαλ Πηνειου



ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, που θα ανοίξει τις πύλες του το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου στη Λάρισα, με εκδηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το πρόγραμμα πλούσιο και ποικίλο. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους και αθλητικές εκδηλώσεις θα κρατήσουν συντροφιά στους Λαρισαίους και όχι μόνο, επί εννέα συνεχόμενες ημέρες. Μέχρι και την βραδιά των εκλογών η πόλη θα ξεφαντώνει στο καθιερωμένο πάρτι του ποταμού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνουν:
Σάββατο 9 Ιουνίου
Α’ Εξέδρα
8 μ.μ. Θεατρική παράσταση « Το όνειρο του Ρο» της Στέλλας Μιχαηλίδου Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.
Β’ Εξέδρα
Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Σχημάτων
8.30 μ.μ. «ΑΙΟΛΕΙΣ» Έντεχνο-ρεμπέτικο Ελληνικό Τραγούδι Παίζουν οι: Κων/νος Παπαχαντζής, Κων/νος Πίσπας, Κων/νος Στεφανής, Χρήστος Μιχαλόπουλος.
9 μ.μ. «ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΟΤΑΜΙΑ» Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι Παίζουν οι: Άννα Τσαρουχα, Καραπάνος Γιώργος, Καραγιώργος Λευτέρης.
9.45μ.μ. «KRYPTONIANS» Ελληνικό-ξένο rock. Παίζουν οι: Σεληγκούνας Δημήτριος, Στεργιούλας Θάνος, Τσακνάκης Σπύρος, Ανδρεόπουλος Μάρκος.
10.15 μ.μ. «SPACE BLACK HOLES» Ελληνικό-ξένο rock. Παίζουν οι: Χρήστου Κων/νος, Χρήστου Φίλιππος, Χριστοδούλου Βασίλης, Χαντζόπουλος Βαγγέλης, Χριστόφορος Θύμιος, Χασιώτη Κατερίνα.
11 μ.μ. SALIX Ελληνικό-ξένο rock.Παίζουν οι: Σειτάνης Άρης, Λουτρίδης Γιώργος, Ζαχαριάς Λάζαρος, Ευαγγέλου Λευτέρης.
Κυριακή 10 Ιουνίου
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 το πρωί με φεστιβάλ γκράφιτι. Καλλιτέχνες του είδους απ’ όλη την Ελλάδα, δημιουργούν μια παραγωγή με θέματα εμπνευσμένα από τον ουρανό στην κοίτη του Πηνειού.
Α’ Εξέδρα
7 μ.μ. Ο Δήμος Λαρισαίων, οι «Ποδηλάτες Λάρισας» και ο «Ποδηλατικός Σύλλογος Πηνειός» συνδιοργανώνουν το Γύρο της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού Ποταμού.
8.45 μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη.
9 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Η ιστορία του Γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει».
 Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Μαρία Βλάχου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Πασχάλης Μερμυγκάκης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Ελένη Δαφνή.
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
10.30 μ.μ. Συναυλία «Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης (1922-2012)» από την ορχήστρα «Ελλήνων Ανάμνησης» με τους Τσιαπλέ Βαγγέλη, Τσιωνά Αλέκο, Δεληγιάννη Μαρία, Μακρόπουλο Ρήγα, Καβαλιεράτο Σπύρο, Μακρυγιάννη Γιάννη.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top